Dana 20. – 21.05.2023.g. (subota i nedjelja) PD/CA „Elektroistra“ organizira pohod

SAMOBORSKO GORJE

Polazak autobusa iz Pule u subotu u 06,30h s parkirališta kod Croatia osiguranja. Vodič:  Bojan Bugarin  (095 9400899)

Dužina staze:  prvi dan oko 6 h hoda, drugi dan 5 h.

Težina staze – kondicijski srednje zahtjevno, tehnički nezahtjevno. Program :

  • dan: Samobor (Hamor) – Slani Dol – V. Lovnik – Dragonoš – Japetić – Pl. Dom Žitnica. Postupno se penjemo između dolina Breganice i Lipovačkog potoka preko nekoliko sela do kote i razgledne točke V. Lovnik (737 mnv; KT HPO), u čijoj se blizini nalazi Gostinjac Bernarda. Nakon toga se penjemo na Japetić, najveći vrh Samoborskog gorja (879 mnv) i potom dolazimo u Planinarski dom Žitnica ( 800 mnv, najviši planinarski objekt u Samoborskom gorju) s kojeg se pruža prekrasan vidik na Jasku i Pokuplje.

U domu noćimo.

  • dan: Dom Žitnica – V. Vrata – Pl.dom Željezničar – Palaćnik – Samobor

Najprije se spuštamo na prijevoj V. Vrata a zatim penjemo na Oštrc ( 752 mnv), odnosno do Planinarskog doma Željezničar. Potom se preko Planinarskog doma V. Dol i idiličnog naselja Palačnik postupno spuštamo prema Samoboru.

Noćenje – skupno ležišće 6+10 osoba.

Prvi dan ručak iz ruksaka i večera u Domu (cijena od 5,30 do 10,00 eura) plaća se na licu mjesta

Drugi dan doručak (u cijeni izleta) i ručak iz ruksaka.

Samoborsko gorje je sjeverni masiv Žumberačkog gorja. Najviši vrh je Japetić koji je na 879 metara nadmorske visine. Na istočnim obroncima Samoborskog gorja, na izlazu rijeke Gradne u savsku nizinu smjestio se grad Samobor.

cijena izleta ( prijevoz, noćenje i doručak) :      85,00

UPLATE U PROSTORIJAMA DRUŠTVA utorkom od 19.00 do 20.00 sati ILI PREKO ŽIRO

RAČUNA. Zbog rezervacije doma potrebno je uplatiti cijeli iznos prilikom prijave.

Molimo Vas da poštujete rokove. Svojim odazivom, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na pohodu, da prihvaća ovaj program, da pohodu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana pohoda, odluka i uputa vodiča. U slučaju nepredvidivih situacija organizator zadržava pravo promjene programa.

UPRAVNI ODBOR