PD Elektroistra

Malo povijesti

Radnici „Elektroistre“ godinama su u sklopu društvenog standarda odlazili na organizirana pješačenja ili planinarenja. Na inicijativu grupe članova, 9. rujna 2006. g. na Koritima, na Ćićariji osnovano je planinarsko društvo.
Prvi predsjednik društva bio je Enio Bugarin, koji je na tom mjestu ostao dva mandata, do veljače 2015. Novi predsjednik Društva je Dragan Drobnjak.
Prve godine društvo je bilo zatvorenog tipa, samo radnici „Elektroistre“ i članovi njihovih obitelji. Na planinarenja je odlazilo tridesetak planinara. Da bi smanjili troškove autobusa, društvo se otvorilo prema građanstvu i time se povećao broj članova sa 73 na 125 članova krajem 2012.g.

O Nama

PD Elektroistra ima za cilj osigurati svojim članovima ugodno druženje, planinarenje, hodanje i razonodu u okviru svoji h mogućnosti i budžeta.
Godišnje se organizira dvadesetak planinarenja. Pješačilo se po cijeloj Istri, planinarilo po Učki i Ćićariji, Gorskom Kotaru i Velebitu, hrvatskim i slovenskim planinama, bili smo na Dolomitima, izvoru Mure u Austriji, Vranici u srednjoj Bosni, Durmitoru, pješačili i penjali se po našim otocima Krku, Cresu, Lošinju, Visu, Mljetu i Braču.
Do kraja 2014.g. organizirano je 174 planinarenja na kojima je bilo ukupno 5.696 planinara. Do sada među našim članovima nije bilo ni jedne ozbiljne povrede.
Planinarenja su uglavnom jednodnevna, ali ima i višednevnih, pa i 10-todnevnih. 
Održavamo dobre odnose sa prijateljskim društvima „Bundek“ iz Murskog Središća i „Obala“ iz Kopra. Članovi smo Istarskog planinarskog saveza, Hrvatskog planinarskog saveza te Udruge društava športske rekreacije HEP-a.
Školovali smo 7 vodiča. Dosad su se najviše istakli vodiči Ferletta Klaudio i Dajić Aleksandar sa po 18 vođenja i Težak Sergio sa 15 vođenja. Školovali smo i dva markacista. Organizirana je planinarska škola koju je završilo 25 planinara. U sklopu aktivnosti IPS-a održavamo i markiramo dio Istarskog planinarskog puta i nekoliko njegovih prilaza, u ukupnoj dužini 8 sati hodanja.
Dokumenti

Dokumenti društva

Statut

Pravila ponašanja

Radno vrijeme

Na adresi Gajeva 3/IIKK (kasarna Karlo Rojc).

Prostorije PD Elektroistra otvorene su utorkom:

u ljetnom periodu 20-21h

u zimskom periodu 19-20h