Novosti


Kožljak - Kremenjak - Mošćenice

Kožljak-Jadrankin put-kaštel Kožljak-prijevoj Prodol- Kremenjak-Mošćenice


Šija-Vodička Griža-Ćićarija

Brgudac-Korita-Vodička griža


Škarlinski kanjon – Špilja Mramornica

Škarlinski kanjon – Špilja Mramornica


Stari Labin – Rabac – Kosi – Plomin Luka

Stari Labin – Rabac – Kosi – Plomin Luka


Hauserova staza

Rakalj - Kalavojna - Hauserova staza - Rt Sv. Mikula - Rakalj


Tršće - Rudnik - Sokolska stijena

Od planinarske kuće Frbežari do zaseoka Sokoli, uspon na Sokolske stijene i Rudnik i natrag do Frbežari.


Krkonoše - Češka

Put u daleku Češku te uspon na najviši vrh Snežka (1603 m/nv) u nacionalnom parku Krkonoše.


Tuhobić

Uspon prema Tuhobiću kroz hladovinu Goranskih šuma.


Izvor Mure

Rijeka Mura od izvora do ušća u Dravu (u Podravini – kod Legrada) broji 438 kilometara, od čega u Austriji 295 km, u Sloveniji 70 km (od toga oko 35 km kao granična rijeka sa Austrijom, dok i Hrvatskoj protječe u dužini od oko 70 km kao granična rijeka sa Slovenijom 30 kn i Mađarskom oko 40 km


Skrad - Zeleni vir - Vražji prolaz

Područje Zelenog vira i Vražjeg prolaza ubraja se u najljepše prirodne fenomene Hrvatske, te je još 1962. godine proglašeno posebnim geomorfološkim rezervatom, danas je zaštićeno područje.


Velika planina

Velika planina je popularno izletište, prostrana visoravan u Kamniškim alpama na 1500 metara nadmorske visine, na kojoj se nalazi jedno od najvećih pastirskih naselja u Europi koje je danas prilagođeno i turizmu.


Snežnik

Snežnik, ili kako ga još nazivaju Slovenski Snežnik ili Veliki Snežnik, sa svojih 1796 metara nadmorske visine najviši je nealpski vrh u Sloveniji, nepunih 30 km zračne linije od Rijeke.


Tulove grede - Kanjon Krupe

Tulove grede 1120 m, impresivan su splet visokih stjenovitih kukova na samome južnom rubu Velebita. Kanjon Krupe, Krupa, iako razmjerno kratkog toka, jedna je od najljepših rijeka u Hrvatskoj. Njezin slikoviti kanjon strmih strana nadovezuje se na kanjon Zrmanje, a brojni slapovi i čista voda stvaraju osobit ugođaj.


Vihoraški put - Bijele stijene

Vihoraški put - Bijele stijene, Maja vrh - Čelimbaša te podjela diploma polaznicima planinarske škole 2019.


Dugi otok - Kornati

Prvi dan malo planinarenja po Dugom otoku do vrha Orljak. Drugi dan brodom na Kornate. Treći dan posjet parku prirode Telaščica na Dugom otoku te šetnja po mjestu Sali. Četvrti dan posjet Smiljanu i rodnoj kući Nikole Tesle te obilazak Grabovačkih pećina. I još puno toga, uz prekrasno vrijeme.


Viševica

Viševica- kameniti vrh čubastog oblika obrastao travom s kojeg se pruža lijep vidik na Risnjak, Riječki zaljev s otocima i na Ličko polje.


Platak - Medvejci

Platak-Gornji Medvejci 1481 m - Donji Medvejci 1395 m


Senj

Senj- Kula Nehaj – Sijaset


Limska draga

Limskom dragom do Dvigrada i Sv. Petra u šumi.


Rukavac-Orjak-Crni Vrh-Rukavac

Novim stazama uz vodiča Matiju Perića iz HPD Učka.


Liganj – Lužinski breg - Poklon

Veseli izlet od Lignja do Poklona uz posjet Ranchu Bubač. Prekrasno vrijeme i pogled.


Brgudac - Podlom

Skoro kao "vlak u snijegu".


Parenzana

Prohladno ali veselo.


Vela Draga

Tko bi rekao da u Istri postoji takva ljepota kao što je Vela Draga.


Poklon-Orlove stijene-Brložnik-Poklon

Proveli smo još jedan lijepi izlet: Poklon - Orlove stijene - Brložnik - Poklon. Vrijeme je bilo lijepo, malo prohladno i povremeno vjetrovito.


Županj vrh - Borisov put - Brajkov vrh

Pješačenje okolicom Korita, po lijepom vremenu, sa pogledom na Učku i okolicu.


16. Dan istarskih planinara

Ćićarija: Račja Vas - Marećica - Rašpor – Sv. Jelena – Račja Vas


Prisojnik

Najzahtjevniji ovogodišnji izlet, za one koji vole probati težinu staze ali i za sve ostale planinare ljubitelje Julijskih alpa. Uspon na Malu Mojstrovku i Slemenovu špicu a poneki i na sam Prisojnik po teškoj ferati.


Blegoš

Uspon na Blegoš nije atraktivan alpinistički uspon, ali pružio je zadovoljstvo planinarima koji su u ugodnom hodu, u hladu šuma ispresijecanih livadama, proveli dva dana na svježem zraku, na visinama 1.000-1.500 m. A pri kraju puta nogomet, Hrvatska u finalu.


Risnjak

Prvi ljetni izlet kroz hladovinu goranskih šuma na najviši vrh Nacionalnog parka Risnjak.U domu na Platku, naši novi diplomirani planinari koji su ovog semestra završili planinarsku školu dobili su diplome PD „Elektroistra“.


Grdoselo - Slap Butoniga

Pješačenje prelijepom središnjom Istrom, iz Grdosela po Pazinskom planinarskom putu do slapa Butoniga, utvrde Zelengrad te obnovljenom stazom Malenica natrag do Grdosela.


Srbija

Izlet u Srbiju (Ovčar Banja, Ovčar planina, Kablar, Jelica) od 30.05.-03.06.2018.g. u organizaciji PD Elektroistra i domaćina PD Kablar iz Čačka.


Dvorac-Samarske stijene

Ove godine smo imali sreće s vremenom, nije bilo kiše. Podijelili smo se u dvije grupe, uživali u predivnoj prirodi i zabavili se.


Otok Hvar

Ove smo godine sa PD Elektroistra bili na Hvaru, jednom od bisera naših otoka.


Stazama Kastavske šume

Ugodna šetnja dubokom hladovinom Kastavske šume.


7. pohod po Istarskom planinarskom putu

Organizatori 7.pohoda po Istarskom planinarskom putu bili su Istarski planinarski savez i PD Opatija. Hodali smo od Poklona do Ošalj vrha i natrag do Poklona. Vrijeme dobro, puno ljudi i lijepa šetnja.


Sv.Marina-Skitaci

Od mora do mora, preko laganog uspona. Pogled prekrasan. Oprali smo i oči suzama Sv. Lucije, tko je htio.


Istarske toplice-Čabrnica-Bračana-Buzet

Uz novog (starog) vodiča malo gore malo dole od Istarskih toplica pa skoro do Buzeta. Vrijeme dobro, malo kišice pri kraju, jedva vrijedno spomena.


Platak

Promjena plana. Umjesto na Gornje i Donje Medvejce neki su se popeli na Snježnik a ostali su šetali oko Platka. Snijega nije nikome nedostajalo. Zadovoljni i jedni i drugi.


Starim putima gornje Bujštine

Susnježica i blato ali onda … hodamo a snijeg pada i pada


Vincekovo

Za 20. Vincekov pohod poslužilo nas je lijepo vrijeme. Bilo nas je oko 3.700 planinara, od toga oko 500 djece te stotinjak društava iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Bilo je svega, pohod na snježnu Ivanščicu, kupanje u bazenu, druženje i na kraju po bregima. Veselo...


Marina Veruda - Banjole

Sve uz more, pješanje od Marine Veruda do Pješčane uvale, kroz Vinkuransku valu, kroz dio brda Soline, naselje Centinera i pješačkom stazom Bumbište, obilazak Cave Romane pa natrag. Lijepo.


Dodjela odličja Serđu Težaku

Hrvatski planinarski savez je na prijedlog PD Elektroistra odlikovao SREBRNIM ZNAKOM našeg dragog planinara i vodiča SERĐA TEŽAKA za doprinos razvoju planinarstva. Nagradu mu je u ime HPS-a uručio predsjednik Istarskog planinarskog saveza Goran Šepić. Serđo, čestitamo !!!


Šušnjevica-Vojak-Polklon

Planinari iz PD „Elektroistra“ zajedno sa svojim prijateljima iz HPD „Učka“ iz Rijeke proveli su pravi planinarski pohod na Učku. Othrvali smo se sa jakim vjetrom, dubokim snijegom i hladnoćom ali se nismo dali. Bilo je predivno.


Gologorički dol

Cijelim putem imali smo prekrasan pogled na Učku, Ćićariju i prekrasan reljef srednje Istre. Idila uz slapove Zarečkog krova na Pazinčici.


Martinje u Međimurju

U organizaciji PD "Elektroistra" i PD "Bundek" iz Murskog Središća održan je 5. Martinjski pohod i planinarski izlet na Ravnu goru.


Prezentacija: Staza Sv. Jakova - utisci sa puta

Naš planinar Valter Zenzerović održao je foto – prezentaciju sa četrdestodnevnog puta po Stazi Sv. Jakova u Španjolskoj (šp. Camina Santiago).

Više

Žbevnica, 15. Dan Istarskih planinara

Organizatori pohoda su bili Istarski planinarski savez i HPD "Planik" Umag, uz pomoć grada Buzeta i mještana Bresta, a sve povodom otvorenja obnovljene planinarske kuće Žbevnica.


Slavnik, proslava 60.god. Tumove koče

Bilo nas je jako punoo i Riječana, planinari Istre, slovenci..


Premužićeva staza

Korak po korak i predivni ugođaji..


Mosor

Mosor planina koja se proteže paralelno s obalom ostat će u divnom sjećanju.. Najviši vrh je Veliki Kabal (1339 m), a jedan od posjećenijih vrhova je Vickov stup (1325 m). Na vrhu Sveti Jure (1319 m) nalazi se istoimena rimokatolička kapelica.

Više

Izlet iznenađenja

Izlet je bio divan, odlazak na Skitaču i predivno druženje..


Grižane-Zagradski vrh-Vagabundo

Suncee prži..toplo, hladovina zakon, al pogled i priroda neopisivi...


Krn-Batognica

Krn je sa svojom visinom od 2244 m najviši vrh Krnskog gorja koje se strmo diže iznad srednjeg dijela rijeke Soče, a sam vršni dio okrnjenog zuba dobro je poznata slika zaljubljenicima alpskih vrhova jer se lako prepoznaje sa bilo kojeg područja.

Više

Izvor Kupe

Izvor rijeke Kupe, jedna je od mnogih još uvijek neriješenih zagonetki krša, jedno od najjačih, najrasprostranjenijih i najdubljih hrvatskih vrela. Na nadmorskoj visini od 321 m, vodena je masa oblikovala tirkizno jezero zeleno-plave boje koje će Vas očarati svojim izgledom.


Samarske stijene

Uz malo napora..malo kiše, lijepog druženja i ljepota stijena koje je oblikovala priroda


Paklenica 13.05.-14.05.17

Njezino veličanstvo – planina. Nema ljubitelja prirode, bez obzira na to imaju li penjačkih iskustava, ili onih koji su vješti alpinisti, koji se tišinom zahvalnosti neće pokloniti pred ljepotom i izazovima Paklenice.


Lastovo 28.04.-01.05.17.

PD Elektroistra na otoku Lastovo, valjalo je more, al se nismo dali..na otoku božanstveno, plavetilo mora, slušala se otočka tišina, zvijezde su bile tako blizu..Na sredini južne strane otoka Lastova, na morskom ulazu u uvalu Skrivena luka nalazi se rt Struga na kojem je 1839. izgrađen istoimeni svjetionik


Kotli

Pješačenje po Kotlima, veliki broj planinara je krenuo ka Buzetu, Mirjana je ispekla puuuno kolača, tako da smo u startu imali slatko pješačenje...


Dolina Glinščice-Val Della Rosandra

Ovoga puta penjači spremni za stijene, par ekipa i nezaboravno iskustvo...


Poklon-Veliki Planik-Mali planik-Korita

Pravi proljetni dan, a staza ugodna za planinare..


Poklon-Vojak-Mala Učka-Babi grob-Poklon

U nedjelju 12. ožujka sa planinarima iz Istre i šire, prohodali smo stazu od Poklona do Babinog groba i nazad, naravno, preko najvišeg vrha Učke Vojaka.


Plitvice

PD Pazin i PD Elektroistra u zajedničkom druženju po Plitvičkim jezerima


Grimalda-Kršikla-Butoniga-Piloščak

Staza središnjim dijelovima Istre


Platak-Jasenovica-Primorski Klek

Snjeg..snjeg i samo snjeg, predivan i sunčan dan na Platku..prava uživancija


Čabrunići-sv. Petar-Tondulon-Smoljanci

Kaže pjesma..na stanici u Puli...tako smo i mi krenuli vlakom u Čabruniće i dalje po snijegu..


Veliki i Mali Kamenjak

Kamenjak je mala osamljena skupina strmih vapnenačkih litica što se dižu iz šume iznad istočne strane Grobničkog polja


Platak-Hahlići

I tako podjeljeni u dvije grupe, srednje teškom stazom krenuli smo put Platka-Grleša-Gornik-Hahlići-Podkilavac.


14. Dan istarskih planinara

Brest pod Učkom-Kuk-Vranjski dol/izvor Škrlje

Više

Šušnjevica-Mala Učka-Lovran

Polazak preko Labina do Šušnjevice zajedno sa pobratimljenim PD BUNDEK iz Murskog Središća..


Zavižan

Ponovno na našem predivnom Velebitu..Vučjak, Zavižanska kosa, Velebitski botanički vrt, Balinovac, V. Zavižan, Zavižanski Pivčevac..

Više

No moon..

I evo nas opet na našem Kamenjaku ovoga puta bez mjeseca....


Austria-Bärenschützklamm

Austria-Bärenschützklamm..sa PD Bundek uvijek u dobrom raspoloženju..


Črna prst-Rodica

Planinarenje po Sloveniji...


Risnjak 1528 m

Dolaze nam ljetne vrućine stoga je veliki užitak provesti dan u hladu šuma oko Risnjaka


FortWalk 2016

Lagana šetnja duž štinjanskih fortifikacijskih objekata. Pješačenje je organizirano za građane Pule, a mi smo se priključili kao suorganizatori.


Bjelolasica - Kula

Bjelolasica je sa 1.534 m najviši vrh Gorskog kotara. Iako je impozantne visine, hrbat je zatravnjen i nije strm. Sa vrha se pruža jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj.


Vaclavov put

Krk je poseban otok , svijet za sebe, neponovljiv u svom miru i ljepoti..


Medveja-Vojak-Poklon

Spremali smo se za odličan pogled na Kvarner, ali nas je vrijeme prevarilo..


Staza degenije

Kišni dan u Puli, po dolasku u Sibinj je prestala, to je bio početak staze i vrijeme je bilo na našoj strani


Labin-Rabac-Kosi-Plomin luka

..šta reći došao je i taj 200-ti rođendan uz mlade naraštaje.. *SRETAN ROĐENDAN*


Sv. Jelena-Kremenjak-Brgud-Mošćenice-Plomin

..a bura puuušeee, a bura puše..uz crveni meteo alarm prešli smo Kremenjak, a bura nas je dobro propuhala.


Snežnik

Pravi uspon u zimskoj čaroliji, iznenađenje je veće ako vas spašava GSS Slovenije..uzbuđenju nikad kraja..


Orljak

Staza lagana..zimski ugođaj, uspon na Orljak, dalje po visoravni Borisovom stazom, spust na Korita..


Vincekovo (Mursko Središće)

Vincekov pohod - najveća manifestacija pješačenja u HR.


Valtura-Budava

Na jugoistočnim obroncima istarskog poluotoka, iznad zaljeva Budava, na jezičcu zvanom Vizače, ostali su kroz vijekove sačuvani ostaci prapovijesnog, antičkog i kasnoantičkog grada.

Više

Planinarski bal

Ples..zabava i završetak kalendarske godine

Više

Hrastovlje-Črni kal

Ugodna staza..dan neopisivo lijep

Više

Noćni pohod na Skitaču

Okupili smo se na placi u starom gradu Labinu, kava u “Velom kafe”, kratko obišli stari grad do vrha Fortice, s kojeg puca lijepi pogled na donji Labin, Učku i Kvarner. Nakon toga po vedroj noći krenuli put Skitače.


Dan istarskih planinara (središnja Ćićarija)

Dragi planinari, Pozivam vas na tradicionalni 13. Dan istarskih planinara, koji će se održati na Ćićariji u nedjelju 18.10. 2015.g. Planinarenju će prisustvovati sva planinarska društva iz Istre, a i šire. Pohod se organizira po dvije trase: kondiciono težoj i lakšoj, tako da svi naši planinari mogu proći odabranu trasu.

Više

Platak-Crni vrh-Platak

Nakon zanimljivog i neobičnog full moona na Kamenjaku, u subotu se ide na dvodnevno planinarenje na Grintavec (SLO), a u prilogu je već i poziv za uspon na Crni vrh. Ljetne vrućine su već za nama, a mi smo u punom pogonu. Uspon na Crni vrh ima lakšu i težu varijantu pa si izaberite..

Više

Full moon-Premantura

Na prijedlog nekih naših članova u subotu, 29.8. organizirali smo noćni pohod po rtu Kamenjaku. I pazi čuda, baš toga dana, odmah nakon zalaska sunca (koji je na Kamenjaku predivan), izlazi mjesec i to puni mjesec. Morali smo to zadovoljstvo podijeliti sa našim planinarima. Pet sati hoda, uz dvije duge pauze za večeru i osvježenje, po romantičnim stazicama uz more, osvijetljenim samo mjesečinom, ostati će nam dugo u sjećanju.

Više

PAZIN-GRAČIŠĆE

Polazak autobusa iz Pule je u 8 sati sa parkirališta kod Croatia osiguranja. Težina staze – UGODNO LAGANA Vrijeme hodanja – 5 sati

Više

Grintovec - 2558 m (SLO)

Uspon preko “travnatih” padina do vrha Grintovca

Više

Šija Vogel 01-02-08.2015

Izlet na predivni Vogel. Penjanje, druženje, razonoda.


Storžić (SLO), 2 dana

Evo nas ponovno dva dana u Sloveniji. Na Storžić mogu ići i planinari slabije kondicije, da uživaju u gorskim livadama, sjenovitim i svježim šumama i krasnim vidicima. Na sam vrh mogu se popeti samo oni sa boljom kondicijom i planinarskim vještinama.

Više

Bijele stijene - Vihoraški put

Vrh Bijelih stijena je golema stijena okomitih strana. Na području Bijelih stijena priroda je stvorila galeriju krških oblika: brojne okomite, bijele, pedesetak metara visoke stijene te duboke neprohodne ponikve i ponore s vječnim snijegom na dnu. Hrbat sa stjenovitim vrhovima planinarima je dobro poznat unatoč teškoj prohodnosti, no ispod hrpta još ima dijelova koji su posve nepoznati. Područje Bijelih i Samarskih stijena ima status strogoga prirodnog rezervata.


Platak - Risnjak - Platak

Polazak autobusa iz Pule u 6,00 sa parkirališta Croatia - osiguranja. Busom preko G. Jelenja dolazimo do Vilja odakle počinje planinarski pohod na Risnjak.

Više

Tragom istarskog zvončića

ISTARSKI ZVONČIĆ Kada putujete Istrom, jedan od najljepših doživljaja pružaju zidovi obrasli raslinjem...

Više

IZVANREDNA SKUPŠTINA

Izvanredna skupština društva (izmjene-dopune statuta), Kaštanjer br. 10, u 19 sati.


Pelješac - Korčula

Zemlja smo s više od tisuću otoka, čistog mora, predivnih uvala i plaža, stoga smo i ove godine odlučili da se priključimo tradicionalnom usponu na Sv. Iliju.

Više

Ćišćenje i markiranje Šušnjevica-Mala Učka

Čiščenje i markiranje puta 688 od Šušnjevice do Male Učke (17 učesnika uz pomoć mladih iz Šušnjevice, TZ općine Kršan i markacista Natalije Radola iz PD Glas Istre )


Pohod 04.04.02015 na stazi Degenija odgođen

Pohod 04.04.02015 na stazi Degenija odgođen zbog slabog i vremena i odaziva


Pohod Brgudac-Vodička griža-Brgudac

Pohod 21.03.2015 Brgudac-Vodička griža-Brgudac odličan, snježni uspon na Grižu


Pohod 08.03.2015 po Istarskom planinarskom putu

Pohod po Istarskom planinarskom putu: Kožljak – Jadrankin put – Šikovac – Sisol – Plomin. Bile su dvije grupe, težu je vodio Radivoj Đurđev. Skoro 200 učesnika


Izborna skupština PD Elektroistra

Izborna skupština PD Elektroistra u sjedištu društva kaštanjer 10, Pula. Na njoj su izabrani: Upravni odbor –Morena Orlić, Dragan Miljanić, Jagoda Šurlan, Enio Bugarin-dopredsjednik i Dragan Drobnjak-predsjednik. Nadzorni odbor čine – predsjednica Ljiljana Težak, Klaudio Ferletta i Željko Lorencin. Sud časti –predsjednica –Mirjana Pejić, Josip Horvat i Manda Jozić. Blagajnik – Morena Orlić